Fasada

Prilikom izrade fasade, ostvarili smo velike uštede. Kuća je zidana Ytong Termo blokom 37.5 koji obezbeđuje odličnu termoizolaciju, te nije bilo potrebe za dodatnim termo oblogama.

Korišćeni su samo difuzni lepak, mrežica i završni silikatno silikonski sloj. U ovoj fazi završnih radova, pokazale su se glavne prednosti Ytong materijala, a fasada je završena u roku od 7 dana.

Zahvaljujući karakteristikama bloka koji zadovoljava najviše standarde energetske efikasnosti, Ytong Termo je idealan materijal za gradnju fasadnih zidova. Osim vrhunske termoizolacije, Ytong Termo obezbeđuje izuzetne uštede u vremenu gradnje kao i u ostvarivanju veće neto kvadrature objekta.

Idealno ravna površina Ytong zidova omogućila je nanošenje vrlo tankog sloja lepka, te je prosečna potrošnja bila 5-6 kg po m2. Unistar Basic lepak i silikatna silikonska fasada renomiranog proizvođača Rofix, obezbedili su kvalitetnu, difuznu i dugotrajnu fasadnu površinu.

Zahvaljujući Ytong-u, u kombinaciji sa završnim materijalima, dobio sam zid koji je paropropustan, diše i nema kondenzacije. Oko 30% uštede sam ostvario u odnosu na klasičnu demit fasadu.

Za završnu obradu fasade koja uključuje estetski deo, korišćeni su dekorativni kameni elementi (infinity kamen grad), koji su direktno lepljeni na Ytong površinu, bez prethodne obrade, što je još jedna prednost Ytong-a u odnosu na druge materijale.