Unutrašnja obrada zidova

S obzirom da je kuća izgrađena od Ytong materijala, kao logično rešenje za unutrašnju obradu zidova nameće se specijalno predviđeni materijal iz Xella asortimana. Zahavaljujući preciznosti zidanja Ytong blokovima, jednostavnom štemovanju, zidovi su ostali ravni i mogli smo da pređemo na njihovu obradu upotrebom Ytong Plastera i Gleta.

Ukupna površina zidova za unutrašnju obradu je 460 m2. Od toga za tankoslojno malterisanje je 400m2 a  60 m2 su zidovi u kupatilima i kuhinji na koje se direktno lepe ploče, bez prethodne obrade Ytong zida.

Bilo je potrebno 1600 kg Ytong plastera, što iznosi 4kg/m2. Pre nanošenja Plastera, bilo je potrebno da se zidovI premažu sa Ytong podlogom, koje je bilo potrebno 8l.
Kompletan posao su uradila dva majstora za svega 3 dana. Nakon obrade zidova nije potrebno čekati da se zidovi isuše, već se može odmah nastaviti sa daljim radovima.

Komentari

6 komentara

 • Avatar
  Mica

  Da li je potrebna mrezica prilikom nanosenja plastera u tankom sloju?

 • Avatar
  Branka

  Poštovani dali bi ste bili ljubazni da mi kažete kolika je cena za kuću 8x8m.Mislim na sav materijal koji je potreban za izgradnju.
  Unapred zahvalna.Branka

  • Danilo Vučurević
   Danilo Vučurević

   Poštovana Branka,

   Za precizniji proračun potrebno je da nam pošaljete projekat ili idejno rešenje sa svim potrebnim dimenzijama na osnovu kojih bismo mogli da uradimo proračun potrebnog Ytong materijala.

   Srdačan pozdrav,
   Danilo

 • Avatar
  Goran

  Postovani Danilo,
  Kako to da uporno govorite da uz ytong plaster nije potrebno dodatno armiranje mrezicom? A upravo ste Vi na Vasoj kuci armirali zidove mrezicom sto se vidi iz prilozenih fotografija, iako ste koristili ytong plaster.
  Hvala

  • Danilo Vučurević
   Danilo Vučurević

   Poštovani Gorane,

   Mrežica je korišćena samo na spojevima Ytonga i betona, na ostalim delovima nije. Potrebno je da zid bude pravo i precizno ozidan, kako bi se sve neravnine popunile.

   Srdačan pozdrav,
   Danilo

Ostavite odgovor